Semmi. Minden.

2013.már.31.
Írta: HoldViola 4 komment

Beteg

Hányás, hasmenés, mostanra már leginkább csak rohamszerűen érkező hasi görcsök. Hajnali 3 körül kezdődött, és úgy délig tartott a nagyon durva. A vendégekhez kicsit már fel tudtam kelni, de egy falatot sem mertem enni és azóta sem. Colát ittam egy kicsit, mert az Banditának is be szokott válni (gyermekorvos ajánlotta praktika), és egyelőre még maradt bent. A fejem sajog, a szemeim égnek, és igazán gyámolításra szoruló, sápadt ábrázatom van. Mondhatni haldoklom, talán számba is kellene venni a bűneim, biztos ami biztos.
Most azon vetyengek, hogy társaséknál hogy megy az ilyesmi? Nyugodtan lehet az ágy melletti lavórba hányni, ha az ember fel sem tud kelni?
Címkék: dráma-dráma

"Nézz szembe félelmed tárgyával..."

...írta William, és jutott eszembe ma délután, mikor kb. másfél év óta először beültem a volán mögé egy hosszabb útra. 

A balesetben az autóm gazdasági totálkáros lett, mivel pedig nem volt pénzem megcsináltatni, törötten vették meg tőlem. Azóta egyszer mertem volán mögé ülni, amikor anyukám autóját vittem ki a falu széli autómosóba. Annyira szorongtam a vezetéstől, hogy - bár van vezetői engedélyem a céges autókra - inkább sofőrt kértem akkor is, ha tárgyalni mentem; motorozni is csak egyszer voltam tavaly nyáron, de akkor sem mertem kimenni a forgalomba, hiába biztatott a volt oktatóm.

Tovább

Türelmetlen

A gépet otthon hagytam, mobilról blogolni viszont nem szeretek egyelőre.*
Hazajöttünk pár napra anyáékhoz. A tesóm is idesózta a gyerekeit egész hétvégére, hogy elmerülhessen a pasijában. Nem volna ezzel gond, ha nem ez menne minden héten. A gyerekekhez a viszonyom ennek megfelelően ambivalens, mert egyfelől borzasztóan irritál a korlátlanságuk, másfelől viszont fájdalmas látni, hogy rázza le őket folyamatosan anyjuk, apjuk. Ez sok mindent megmagyarázhat, a hisztit, toporzékot, izgágaságot is gondolom.
Szomorú vagyok, mert az édesanyának fáradtságos munkával karácsonyra kreált teásdobozt egy polc sarkába behajítva találtam, csak a por lepi. A kesztyű, amit apucinak vettem jó szívvel az elveszített helyett, hogy ne fázzon a keze, ugyanott van még mindig a radiátoron, ahová szenteste letette, ugyanabban a kis szütyőben, amiben átadtam.
Szeretnék újra otthon lenni végre. Ez itt nem az én világom.

*update (11:35): almás laptopról sem szeretek egyelőre.

Olyan szépen alszik

A szünetre való tekintettel megengedtem neki, hogy nálam aludjon, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy fél 12-kor félálomban parancsoltam ágyba, hogy szakadjon már le a gépről. Minecraft videókat nézett, mert az milyen jó. Ehh....
Most durmol. Tök jó egyébként, hogy a 180x200-as ágyamban egy tenyérnyi helyen szoronghattam megint, mert*:)

*Mert ha velem alszik, úgy alszik, hogy a derekam a kispárnája, ő meg elterülve keresztben.  Én nem is értem, mi a jó neki ebben, nekem reggelre mindig sajog** mindenem. 

**A motoros szív is sajog éppen, de ez már a dráma címke. 

A nap kérdése (komment "helyett")

Ki vagyok én, hogy ítélkezzek, amikor egy pasival sem voltam képes lefeküdni az elmúlt másfél évben, nemhogy kettővel, vagy többel...?:(
Oké, ahhoz képest, ahonnan indultam, ne várjak csodát, örülhetek annak, hogy már legalább álmomban sikerült megélnem mással bármiféle szexualitást, de bakker...:(

Ember tervez...

A szabit kiírtam, de be kellett mennem délelőttre, egy órakor estem be a lakás ajtaján. Ilyenkor örülök, hogy a belvárosban lakunk, hiszen 20 perc séta, és itthon vagyok. 

Nem szeretek úgy elmenni dolgozni, hogy Bandita egyedül van itthon, mert hiába mantrázom magamnak, hogy mindjárt 10 éves, és sosem volt még semmi gond, szétvet az ideg mindig, óránként hívogatom (agyára is megyek vele). Úgy szoktuk csinálni, hogy reggel megvárom, míg felébred, megreggeliztetem, készítek neki tízórait, a hűtőt felpakolom, tud nasizni, a telefonját feltöltöm, nehogy ne tudjuk egymást elérni. Tudja, hogy: erkélyre nem megyünk ki, elektromos dolgoktól távol tartjuk magunkat, ha csengetnek, nem nyitunk ajtót, hanem felhívjuk anyát telefonon és egyébként is, ha bármi szokatlant észlelünk. Ha egész napot kell így megoldani, akkor délre hazajövök hozzá, és egyig itthon vagyok, délután pedig már gyorsan elszalad az idő. Az alattunk lakó néni nyugdíjas, egész nap itthon van, így  fel tud nézni időnként, minden oké-e. Mindez szükségmegoldás, de nagyfiú már, nem tudom magammal rángatni a melóba, ha nem akar jönni. Számítógépezik, tévézik, legozik, olvas, ma reggel szinte már küldött el itthonról, húzzak már, mehessen gépezni. Nem esett jól, de hát ez van. 

A csirke sül, a szemem szép (mert a kozmetikus megcsinálta), amitől 10-es skálán legalább 3 pontot javult a hangulatom. Hazafelé jövet pedig szerelmes lettem ebbe a finomságba:)

Tartom magam

Csinálok úgy, mintha minden rendben lenne, de azért nem az igazi. Meglehetős módon izzadtságszagú ennek megfelelően a végeredmény is persze. 
Ma volt a szokásos koordinációs értekezlet, amiről szerencsés módon "lemaradtam", mert a távollévő jóbarátom ügyében "kellett" önkéntesen vállaltan tárgyalni mennem. A pert buktuk, viszont az irodába visszamenetben olyan szép képeket csináltam a parkban! Legszívesebben jól megfürödtem volna a hóban, amit persze nem lehetett, viszont legalább esett. Szeretem, mikor a hópelyhek landolnak az orrom hegyén, mert az olyan édesen hűvösen bizsergetően tud hatni rám, amitől érzem, hogy élek. 
Szomorú vagyok, mert G. még egy hétig szabin, amíg nincs kávézós-ebédelős-viháncolós cimborám. Elméletileg már csak a holnapi napot kell kibírnom, aztán itthon leszek én is. Talán.

Esik a hó

...nem tudom, talán az én készülékemben van a hiba, de mostanság olyan hihetetlen közönnyel tudom fogadni  az időjárás összevisszaságát, hogy az félelmetes. 

 

Körülöttem mindenki azon rinyál, hogy jajúristen, micsoda idő már, mert havazik/borult/esik/ködös/hideg/szeles/stb, én meg egyszerűen csak tudomásul veszem mindig azt, ami éppen van. Öltözködésügyileg már függetlenítettem magam a "rossz" időtől szinte teljesen: bő három hét alatt kb. 5-ször volt a lábamon csizma, mert micsoda hülyeség már. Nem kedves olvasó, azon a bizonyos zimankós pénteken éppen nem abban indultam el itthonról. 
A hangulatom pedig aztán végképp nem befolyásolja az időjárás. Ha napfényre vágyom, legfeljebb elmegyek ebédidőben szoliba, mert még az is jobb attól, mint szomorkodni a zord idő miatt, van elég szomorkodni valóm enélkül is bőven. Megfigyelted egyébként, milyen romantikus a tomboló viharban bebújni a meleg paplan alá?
Most annyira örülök, hogy a konyhaablakból még nem szedtem le az égősort. Kint szakad a hó, a konyhából pedig meleg sárga fény szűrődik be a szobába... A kis asztalon mécses pislákol. Mintha a karácsony jött volna hozzánk egy kicsit vissza. 
süti beállítások módosítása