Intimitás a szexben és azon kívül (update)

A tranzakcióanalízis intimitás-fogalma megint:

Kommunikációs partnerünkkel nyílt, hátsó célok és titkos üzenetek nélküli tranzakciókat váltunk, őszintén és cenzúrázatlanul kifejezve érzéseinket és szükségleteinket.
Én pedig most ennek kapcsán azon morfondírozok, hogy mindezt hol és hogyan kell elkezdeni? Kezdem az ágyban, aztán azon kívül szex-témában, majd próbálom kiterjeszteni a hétköznapi kommunikációra, vagy kezdem először a hétköznapi kommunikációban, aztán egyszer csak már szex-témában és az ágyban is tudunk igazán őszinték lenni? Esetleg egy induló kapcsolatot lehet erre az alapra helyezni, és párhuzamosan haladva megpróbálni fejlődni ezekben?

Keresek, kutatok a fejemben példák után, hátha majd akkor jobban megy a gondolkozás. Kellenének kézzelfogható, életszerű esetek "állatorvosi lónak", lehetőség szerint nem is túl bonyolult problémák, mert nyilván apró lépésekben érdemes haladni. Nem egyszerű, mert férfi-problémát nőként nehezebben tudok kitalálni. 
Jó. Előrebocsátom, hogy nekem az érzéseim és szükségleteim bármilyen formában történő kifejezése mindig is nehéz volt, aztán a visszaemlékezős bejegyzésekben olvasottak ismeretében sejtheted, hogy az egyébként sem rózsás helyzet csak súlyosbodott. Mondjuk mutatok szerintem némi fejlődést, mert az emberi kapcsolataimban próbálom ezt már alkalmazni egy ideje. Tapasztalásom szerint elég sokszor sikerült is már azt és úgy mondanom, amit ténylegesen szerettem volna kifejezni, azonban a másik oldal szinte sosem vette a lapot és játszmázott tovább. Mindenesetre most lényegében mínuszból kell feltornászni magam, ráadásul majd ott áll velem szemben egy másik ember, ki tudja, milyen fékekkel, félelmekkel és szorongásokkal. A férfiak többségének egyébként is nehezen megy az őszinte, nyílt és egyenes kommunikáció.

 

Szex (messzire nem kell menni, veszek ki példamondatot a deficites leltárból, a Férfinak meg kreálok). 

Én:
Szeretném, ha most addig izgatnád a nyelveddel és az ujjaddal a csiklómat, míg el nem jutok az orgazmusig. 
vagy*: 

A Férfi:
Szeretném nézni, ahogy kényezteted magad.

Szex-téma máskor: 
Én:
(...) Eszembe jutott az utolsó együttlétünk, és már ettől nedves bugyiban üldögélek az irodában...
A Férfi:
Folytassuk ma este a játékot! Már attól beindulok, ha csak elképzellek abban a szexis fekete csipkecsodában...

NemSzex-téma:
Én: (Nem várom mártírképpel, hogy a másik kérdezzen, hanem kinyitom a szám).
Borzasztóan nehéz napom volt. Szeretném, ha beszélgetnénk róla.
A Férfi: (Nem csinál úgy a békesség kedvéért, mintha, nem is vág pofákat, hanem kinyitja s száját).
Látom, hogy nem vagy jól, és tényleg jót tenne neked, ha egy jót beszélgethetnénk, de pillanatnyilag olyan fáradt vagyok én is, hogy nem lennék képes úgy odafigyelni rád, amennyire szeretnék. Beszéljük meg ezt inkább holnap, oké?
Ilyenek. Szóval, hogy ne fussuk és ne futtassuk a köröket, ne legyen szorongás, elhallgatás, meg sértődés, meg ne legyen az, hogy inkább ráhagyom a másikra, csinálja, mondja, csak nyugtom legyen, hogy aztán robbanjon a bomba, mikor felgyűlt a sok szar a szőnyeg alatt.

Fene se tudja miért, most úgy érzem, hogy az ágyban lehet ezt elkezdeni, ahol a szerelem adhatja a lendületet a kommunikáció nyíltságához, és onnan talán kiterjeszthető, hogy ne fulladjunk bele a szarba... Aztán egy ponton túl nyilván minden egyre jobb lesz közös Akarattal, hisz végső soron minden mindennel összefügg...

Nem t'om, de rá is érek még gondolkodni rajta.

*update (2013.10.10. 13:07): Úgy tűnik, hogy eredetileg félreérthetően sikerült a szerkesztés, ezért biggyesztem most ide a "vagy" szót. Ez itt nem egy párbeszéd, hanem két, egymástól független példa először részemről, majd a Férfi részéről. Szóval a Férfi igénye a jelen esetben nem válasz az enyémre, viszont azért nem részleteztem, mert külön bejegyzést szánok ennek.