A nap kérdése

A 13 év alattiak szülei miért engedik felregelni a gyerekeiket FB-re?
Én nem engedném Banditát regisztrálni a korhatár betöltése előtt akkor sem, ha szeretné (szerencsére nem szeretné). Ha 13 éves kortól lehet, akkor 13 éves korától lesz fent leghamarabb, mert ezt írja a szabályzat és kész és nem érzem úgy, hogy rugalmatlan vagyok, viszont nem tartom véletlennek ezt a korhatár-dolgot. Banditának viszont több osztálytársa fent van már, újra és újra kapom az ismerősnek jelöléseket, nyilván a gyerek miatt. Ma este megint jött egy, akit nem is fogadtam el ismerősnek, mert a kicsim elmondása szerint csak látásból ismeri, igaziból nem. A kisgyerekkel egy évfolyamra járnak, ehhez képest a srác az adatai szerint 1998-ban született, mint "állítólag" Bandita legtöbb regisztrált osztálytársa is. 
Az FB felhasználói szabályzata szerint a regisztrációs korhatár 13 év. Ahhoz tehát, hogy ettől fiatalabb gyerek regelhessen, meg kell hamisítania az adatokat. Ha a szülők engedélyével teszi mindezt (nyilván úgy, mert különben nem lennének a szülei az ismerősei között), tudják ezt ők is, talán még a regisztrációt is segítenek végigcsinálni. 
Na és tudod az van, hogy én ezt nem értem. Ha segítek a gyerekemnek hamis adatokkal csatlakozni (de ha csak hallgatólag meg is engedem ezt neki), azzal tulajdonképpen azt üzenem számára, hogy ez az út járható. Szegd meg a szabályt, hamisíts adatot, nem gond a korhatár. A baj az, hogy most a korhatár nem gond, máskor már más sem lesz gond adott esetben, mert az ember így működik.
Biztos jó ötlet a gyerekeinket már ilyen kicsi korban szabályszegésre tanítani? Nem kellene kitartani addig, amíg csak lehet annak érdekében, hogy törvénytisztelő felnőtteket neveljünk a világnak? Nem ráérnek még "elromlani"? Kell ezt a folyamatot siettetni? Ha pedig ettől el is tekintünk... Feltétlenül szükségük van arra a sok szemétre, amit a facebookon zúdítanak sokszor az emberek egymásra?

Menjek aludni inkább, tudom...