Kék vagy piros vagy fehér vagy ezüst vagy arany vagy...

Most hívott B, hogy készen vannak az idei évre tervezett ezüst színű masnik a "karifára" (brrrrr...), és hogy ha gondolom, akkor holnap menjek át, mert nagyon szívesen ad nekem az előző évekből megmaradt, akár pirosat, akár kéket, akár skótkockásat(?!), akár... 

Na egészen pontosan ez az egyik, amitől agyfaszt tudnék kapni.* Emberek arra fordítanak energiát, hogy gondosan megtervezzék előre, milyen színben pompázzon a karácsonyfa adott évben és persze semmiképpen nem lehet olyan, mint előtte, mert az a cool, ha minden évben másmilyen.**

Bazmeg... Nem, nem kérek masnikat. Semmilyen színűt, mert nekem vannak több éves, féltve őrizgetett karácsonyfadíszeim: szép gömbök (kék is és piros is és piros-zöld is és ezüst és arany is) és vannak girlandok is (kék és ezüst és arany és piros) és van viasz házikó és díszes kis harangok is és mindig ezekből kerül a fára változó arányban és mennyiségben a fa méretétől és leginkább az aktuális kedvemtől függően és nekem ez így tökéletesen megfelel. 

Sőt... Képzeld el, hogy évek óta nem is éreztem késztetést, hogy vegyek újabb díszeket akár csak kiegészítendő a meglévőket, mert minek?!

Sőt... Képzeld el, hogy már fel is díszítettük a karácsonyfát ma délután, mert hogy nem leszünk itthon szenteste és még utána sok napig sem, és szeretnénk örülni vele egy kicsit, mielőtt itt hagyjuk egyedül...

Tovább megyek: tarka lett megint, mert a négy legnagyobb méretű gömbtől eltekintve (amik a pici fa ágait lehúznák), felkerült minden gömb és két girland és angyalhaj is (piros!) és nekünk nagyon tetszik így tarkán is. Szaloncukor pedig nem került rá, mert Bandita nem kért, én pedig nem veszek, ha nem fogy el aztán.  

*A karácsonnyal kapcsolatosan ilyen még a "kinek mit és hol", az  ajándékok becsomagolása, a teríték és a dekoráció témakör, szóval nagyjából az egész, amivé lett a "biznisznek" és a divatmajmolásnak köszönhetően. Lehet, hogy látens pasi vagyok. Ez megmagyarázná azt is, miért nézegetek szívesen csinos lányokat videóklipekben:) 

**Félreértés ne essék: nem az egyszínű, kétszínű "karifával" van bajom, tőlem lehet B-nek akármilyen, nem fogom ettől kevésbé vagy jobban szeretni őt. Azzal van bajom, hogy kapom a megjegyzéseket és a lesajnálós beszólást, amikor megtudja, hogy engem ez a kérdés nem izgat fel semennyire sem és kösz nem kérem a masnikat.